Results 1 to 4 of 4

Thread: Noise - 2019 ZX1 - feedback in speakers

  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Western KY
    Posts
    104
    Boat
    2019 Tige ZX1 Previous: 2012 Tige Z3; 2002 Tige 23V

    Noise - 2019 ZX1 - feedback in speakers

    Hey everyone,

    I wanted to see if anyone else has had issues in the newer boats with feedback through the speakers. John Bauer, Pro-Installz Mobile and Marine, is checking it out for me and thinks it may be in the head unit. It is a 2019 ZX1 with the large Tige Clear screen. I spoke with my dealer and he said it's likely battery related, but John thought it was likely head unit or RCAs. Has anyone else seen this or had similar noise feedback?

    Thanks!

    Matt

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lake Wylie area, NC
    Age
    51
    Posts
    28,394
    Boat
    Back in the good ol' days a 2006 22ve
    Im sure John will get it isolated. I know some 2017 and 2018 had a service bulletin for amplifiers, but not sure if maybe some early 2019's may fall under the same TSB. Your dealer should be able to check that.
    Mikes Liquid Audio: Knowledge Experience Customer Service you can trust-KICKER WetSounds ACME props FlyHigh Custom Ballast Clarion LiquidLumens LEDs Roswell Wave Deflector And More

  3. #3
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Salt Lake City, Utah
    Posts
    1,755
    Boat
    2017 RZX3, 2013 MB F24, 2000 21V
    Run an MP3 player/phone directly into the amp with a 3.5 mm to RCA adapter and see if the noise goes away. If the noise is gone, unplug the RCAs from the back of the clear screen and plug them into your MP3. If the noise is back you have an RCA issue. If the noise is gone plug those RCAs back into the clear screen and try playing music from it again. If the noise is back you narrowed it down to your head unit.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Western KY
    Posts
    104
    Boat
    2019 Tige ZX1 Previous: 2012 Tige Z3; 2002 Tige 23V
    Thanks for the feedback guys, will try that and see if we can isolate the issue.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •