Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36

Thread: 2012 Tige Z3 - Starting when key is in on position

  1. It also seems somewhat odd that you are seeing one volt on pin 85 with the key off but isnt what's causing the coil to energize.[/QUOTE]

    I think I was getting 1V on PIN 86 not 85

  2. #32
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Boise, ID
    Posts
    2,018
    Sorry, typo. Yes the 1v on pin86 is odd, but it's not your issue and dont think it's related. Do you have a 343 or a 409??
    Last edited by freeheel4life; 07-15-2019 at 04:39 AM.

  3. Do you have a 343 or a 409??[/QUOTE]

    I have a 2012 Tige Z3 with the 343PCM. Thanks for all the help.

  4. #34
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lake Wylie area, NC
    Age
    50
    Posts
    28,018
    Boat
    Back in the good ol' days a 2006 22ve
    If 86 is the ground, then the 1V is likely due to the relay ground having some resistance compared to the ground source the meter is using.
    Mikes Liquid Audio: Knowledge Experience Customer Service you can trust-KICKER WetSounds ACME props FlyHigh Custom Ballast Clarion LiquidLumens LEDs Roswell Wave Deflector And More

  5. Fired the boat up today it started with the key in the “ON” position I figured I’d pull it out of the water to continue to work on it. I drove it around the lake at a moderate maybe 20MPH and it seemed to run real lean. When I got to the trailer it was pretty close to stalling? Again this is an intermittent issue if it’s cool (weather wise) out the boat will start as it is supposed too in the crank position. As soon as it gets above about 70 degrees outside the boat becomes Dr. Jekyll and decides it wants to start with the key in the “ON” Position. I am going to Lake Shasta tomorrow for a week. I will try to jump the purple and red wires when I get back hopefully trying to find the short. Chasing and electrical short seems like bitch in boats and the dealer is 2 hours away.

  6. #36
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Boise, ID
    Posts
    2,018
    What about it's running state makes you think its lean?? Only reason I ask if it was truly lean I would think youd be getting at least the yellow engine light or a red light at the helm on your helm??

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •