Results 1 to 7 of 7

Thread: ballast issue

  1. ballast issue

    the last couple of times I have gone out, my pumps are working(hear them) but water is not filling the bags....both times I have solved the problem by driving the boat for 10 second or so and turning the pumps back on and they work.
    I am assuming that the "fill holes" on the bottom of the boat are getting clogged up.

    By the way, do the bags normally fill while the boat is moving?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lake Wylie area, NC
    Age
    50
    Posts
    27,921
    Boat
    Back in the good ol' days a 2006 22ve
    What model and year boat?
    Mikes Liquid Audio: Knowledge Experience Customer Service you can trust-KICKER WetSounds ACME props FlyHigh Custom Ballast Clarion LiquidLumens LEDs Roswell Wave Deflector And More

  3. #3
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Abbotsford BC Canada
    Posts
    852
    Boat
    2009 Tige 22ve
    Could just be air locked. Remove the hose from the bag if possible and suck while the pump is on.....then be real quick to re-connect.lol.

  4. 2018 rzx3

  5. #5
    Quote Originally Posted by jakelegg21 View Post

    By the way, do the bags normally fill while the boat is moving?
    No. Boat should be static.
    It's dangerous to go alone! Take this.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lake Wylie area, NC
    Age
    50
    Posts
    27,921
    Boat
    Back in the good ol' days a 2006 22ve
    Sounds like air lock on the pumps. Likely need to reorient the pump body to get the outlet in a better position.
    Mikes Liquid Audio: Knowledge Experience Customer Service you can trust-KICKER WetSounds ACME props FlyHigh Custom Ballast Clarion LiquidLumens LEDs Roswell Wave Deflector And More

  7. Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •